Пътуване в тайнствените страни на Азия

Тайнствените и вълнуващи дестинации в Азия са често пренебрегвани от повечето туристи, но със своята богата история, разнообразна култура и прелестна природа, те са едни от най-впечатляващите места на света. Дали предпочитате зашеметяващи пейзажи, древни градове или изумителна кухня, Азия има всичко това и много други изключителни изживявания.

 

Бутан

Първата спирка в това незабравимо пътешествие е Бутан – малко кралство, намиращо се в подножието на Хималаите. Своята автентичност Бутан дължи на факта, че до 60-те години на XX век беше затворено за останалия свят. Тук ще намерите древни манастири, извисени на стръмни планини, покрити с гъсти гори и поля, украсени с диви цветя. Главният град Тхимпху е дом на впечатляващата крепост Ташихо Зонг и множество бутици, продаващи традиционни ръчно изработени предмети.

 

Монголия

Следващата дестинация е Монголия, където може да почувствате духа на степите. Монголия е едно от най-редко населените места на света и предлага уникални изживявания, като нощувка в традиционна монголска юрта и възможността да научите повече за номадския начин на живот. Главният град Улан Батор е дом на множество музеи, включително Националния музей на Монголия, където може да научите за богатата история на страната.

 

Бирма (Мианмар)

Бирма, сега известна като Мианмар, е една от най-тайнствените страни в Азия. Затворена за туристи дълги години, тя сега се отваря и разкрива своята невероятна красота. Включително древните градове Баган и Мандалей, които са пълни с вековни храмове и пагоди. Скитането из градовете и гледането на слънцето, как залезва зад хилядите старинни пагоди, са изживяване, което трябва да бъде преживяно.

 

Лаос

В сърцето на Индокитай, Лаос е страна, която съчетава древни традиции и модерност. В старинния град Луанпрабан, можете да се насладите на впечатляващата колекция от древни храмове и монастири, докато столицата Vientiane е дом на изкуството и културата на Лаос, с неговите множество музеи и галерии.

 

Бангладеш

Известна предимно за своите богати природни ресурси, Бангладеш е страна, която е пълна с неочаквани изненади. От сърцераздирателната красота на Сундарба?н, най-голямата мангрова гора в света, до буйството на културата и традициите в град Дака, има толкова много за разглеждане и изучаване.

 

Бруней

Малка, но бляскава, Бруней също е част от нашето пътешествие през Азия. Тази богата на нефтен държава е известна със своите изящни мечети и изключителна кулинария. Главният град Бандар Сери Бегаван е дом на една от най-великолепните джамии в Азия - Джамията Джаме Аср Хасанил Болкиах, със своите златни куполи и великолепни садове.Тези тайнствени страни на Азия предлагат множество уникални изживявания и възможности за изследване. От манастирите на Бутан до монголските степи, от хилядите пагоди в Бирма до мангровите гори в Бангладеш, те представляват културно и природно богатство, което трябва да бъде открито.

Заявление за сертифициране