Сертифициране

 
Всеки обект, който носи марката за качество „Автентична България”, е преминал процес на независима оценка, който се различава от задължителната категоризация. Оценяват се основни характеристики устойчивост на бизнес-практиките, в т.ч. управление на процеси, свързани с околната среда и местната култура. Обръща се особено внимание на гостоприемството, личното отношение при обслужването и цялостните атмосфера и дизайн, кухня и връзки с местната общност, които са изключително важни за пълноценното преживяване на посетителите.

Според представянето и резултатите от оценката, присъдената марка за качество може да бъде бронзова, сребърна или златна.

За да се подчертае индивидуалният характер на местата за настаняване в определени области, някои от тях се удостояват и с рози за отличие.

Отсядайки при носителите на рози за отличие в някоя от четирите области, можете да разчитате на специално отношение в тази насока. Те са:
 
  • Атмосфера
  • Гостоприемство
  • Кухня
  • Развлечения
 
Оценителите са подбрани професионалисти, които преминават и специално обучение, предоставено от консултантите на Асоциацията.

Наред с актуализацията на критериите за оценка, „Автентична България“, в сътрудничество с международни партньори, оптимизира процеса по сертифициране на обектите. Новият подход не само улеснява кандидат-носителите на марката по отношение на времето и усилието, необходими за предоставяне на информация – благодарение на внедрената система за самооценка всеки кандидат може в рамките на броени минути без чужда помощ да получи обективна картина за обекта спрямо критериите и да добие ясна и точна информация кои области имат нужда от допълнителни внимание и ресурс, така че да допринесат за развитието и по-доброто позициониране на обекта и дестинацията.

Сертифицирането с обновената марка "Автентична България" носи редица ползи - подобрени бизнес резултати, управленски системи и процедури за дългосрочно поддържане на високо качество, високо ниво на удовлетворение и клиентите, пазарна разпознаваемост, усъвършенстване и конкурентоспособност, прозрачност, лоялни клиенти, профилирани обучения, директен пазарен достъп, актуална информация за тенденциите в сферата на качеството на обслужване. Прочети още...
Заявление за сертифициране